DBC2 op de drempel van promotie

DBC2 had nog twee wedstrijden te gaan. Bij twee keer winst is de 2e plaats in de poule voldoende voor promotie. Afgelopen vrijdag was tegen De Rode Loper4 het eerste examen…. (verslag Bart)  De avond begon al direct slecht. Jan had zijn dag niet, kreeg een slechte stelling en verloor vrij snel. Zou het zoals zo vaak bij DBC2 in de afgelopen 10-15 jaar weer mis gaan? Patrick viel in op bord 2 en bracht echter weer hoop. Hij sneed met wit  als een mes door de boter bij de vijandelijke koningsstelling en won vlot. Tegen mij deed hij dat een paar week geleden ook, toen kon ik het wat minder waarderen, nu wel.  Bart moest zwaar in de verdediging. Toen de problemen voorbij waren offerde de tegenstander nog maar een stuk. Dat sloeg nergens op. Boudewijn kwam zonder noemenswaardig tijd te gebruiken steeds wat beter te staan en wikkelde keurig af. Dat was al 3-1 terwijl Nolan en Frank beide een pion voorstonden. Frank wikkelde een eindspel van 4 tegen 3 pionnen keurig af. Nolan had ik niet zo in de gaten maar ineens stond er een wel heel mooie stelling op het bord. Dat bleek ook voldoende. De eindstand van 5-1 maakt dat we 27 mei aan 3-3- voldoende hebben, tegen nummer 9 in de poule.  Ik herinner me nog wedstrijden van DBC2 waar we de laatste ronde met het schaamrood op de kaken afdropen. Collega’s, denk aan ons verleden en denk ook aan het KNSB-team.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *