Uitslagen 25e ronde interne competitie + beker

In de halve finale van de beker stond de topper tussen Jelle en Thijs op het programma, aangezien Jelle het gehele seizoen al uitstekend op dreef is mag het geen verrassing heten dat hij er nu ook weer met de winst vandoor ging. De finale (tussen Jelle en Berend) zal ergens in mei worden gespeeld.

Dit heeft ook consequenties voor de eindoverwinning in de interne competitie waar het razend spannend is, voorafgaand aan de afgelopen ronde stond Jelle 49,8 punten voor op naaste belager Manuel maar door deze extra bekerrondes zijn er opeens minder mogelijkheden om veel punten te scoren. Manuel kon dus een stuk dichterbij komen maar moest daarvoor wel winnen van Oscar, de partij verliep zoals we inmiddels wel gewend zijn, Manuel offert ergens wat materiaal op een uiterst dubieuze manier maar wint uiteindelijk toch. Met deze overwinning bedraagt de achterstand nog slechts 23,5 punten, hiermee lijkt Manuel de favoriet te zijn omdat Jelle tijdens de rest van het seizoen 2 rondes extra moet missen.

Berend had tegen Sjoerd alle moeite van de wereld om er doorheen te komen, al snel kwam er een remise-eindspel op het bord maar na 50 zetten lang dreigen en manoeuvreren brak Sjoerd toch. Camiel was uitermate materialistisch en snoepte het ene gevaarlijke pionnetje na het andere, normaal weet Dick hier wel raad mee maar zijn vizier stond niet helemaal op scherp, het stond zelfs zo slecht afgesteld dat op een cruciaal moment schaak werd gemist. De rest van de partijen heb ik helaas grotendeels gemist. Er kwamen ook nog 2 niet-leden gezellig een potje meeschaken, het standaard speeltempo vonden ze wat aan de lange kant dus kozen ze maar voor wat snellers waardoor er maar liefst 9 partijen konden worden gespeeld.

Halve finale beker:

  • Jelle – Thijs 1½½ (#111, DPTPKTLL)

Interne competitie:

  • Manuel – Oscar 1-0
  • Berend – Sjoerd 1-0
  • Camiel – Dick 1-0
  • Eric – Joop ½½
  • René – Ron 1-0
  • Maarten – Simon 0-1
  • Dirk-Jan – Peter 1-0
  • Timo – Rick 0-1
  • Tjeerd – Soledad 3-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *