DBC2 is op stoom en pakt de leiding

Nadat eerder DBC1 al van Moira Domtoren 1 had gewonnen was het nu aan DBC2 om dat kunstje tegen Moira Domtoren 4 te herhalen. Beide clubs hadden in poule 2D al twee wedstrijden gewonnen. Bart kwam al snel een pion achter, overleefde een aanval, nam het initiatief over en won. Invaller Eric leek tegen een sterke tegenstander op remise af te koersen maar een slechtere pionnenstructuur deed hem de das om. Toen was het 1-1 maar zag het er al goed uit. Boudewijn had al twee pionnen winst en uiteindelijk ging zijn tegenstander door de vlag. Frank had een vol en onoverzichtelijk bord waarbij heel veel stukken aangevallen werden. Frank won met een keurig mat. Zo wil je altijd wel winnen. Jan kwam twee pionnen voor en dan kun je het pionneneindspel gerust aan Jan overlaten. Nolan kwam een kwaliteit voor en de tegenstander had hevige tijdnood. Nolan zag de weg naar winst echter niet en moest berusten in remise. Eindstand 4,5-1,5. Vaak was het in het verleden ’net niet’ voor DBC2. Met 3 keer winst na drie ronden ziet het er goed uit…. Frank is met 3  uit 3 tot nu toe topscorer. (verslag Bart)

1 gedachte over “DBC2 is op stoom en pakt de leiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *