DBC 3 gast in Giessenburg

Verslag van Dirk-Jan van Speybroeck van de wedstrijd De Giessen en Linge 2 vs DBC 3, gespeeld dinsdagavond 7 november 2023.
Voor DBC 3 was dit de derde ronde. De eerste 2 wedstrijden waren verloren gegaan. We stonden dus behoorlijk laag op de ranglijst, onze tegenstanders stonden nog wat lager, die hadden een wedstrijd minder gespeeld. Het ging dus ergens om. Onze wedstrijd in vogelvlucht langs de borden:

Patrick op bord 1 speelde op een directe koningsaanval. Uiteindelijk won hij in het middenspel een toren en daarmee de partij. Eerder in die partij was er een incidentje. Patrick vond dat zijn tegenstander een zet had gedaan (lees : stuk had losgelaten), en toch een andere zet speelde. Het was ja tegen nee. Gelukkig speelde men gewoon door.
Dirk-Jan speelde tegen de zet 1 b4. Dat is wel het meest spannende wat er te melden is. Remise.
Remise speelde ook Joop, die De Leeuw moest bestrijden, dat kan je verwachten als Sliedrecht een dorp verderop is. Er gebeurde niet veel in de opening, remise was wel terecht denk ik.
Dan echt vuurwerk op bord 4 waar Peter inviel. De opening leek desastreus te verlopen voor hem, zo’n beetje alle lichte stukken stonden in en het leek geen lange partij te worden, maar dat zal ik wel verkeerd hebben gezien. Er ontstond heel laat op de avond een pionneneindspel dat Peter alle kansen gaf. De match was al beslist, het was al laat, en zo werd tot remise besloten.
Naast hem zette Henri de partij scherp op, zoals we van hem gewend zijn. Hij bleef druk houden op de zwarte stelling en ergens moet dat een dame hebben opgeleverd. Onder druk van de klok lukte een fraai mat niet zo direct, dus dan maar een 2e dame erbij halen. Toen gaf zijn tegenstander toch maar op.
Rick op het laatste bord versloeg zijn tegenstander met een soort moderne opening met g6 en een loper op de lange diagonaal. Tegengestelde rokades, alles leek goed te staan en ineens was het afgelopen. Hoe het precies ging is mij even ontgaan. Als eerste klaar vroeg in de avond, 3 uit 3 nu voor Rick!
Ik gaf wat indrukken (mijn indrukken!) van de diverse partijen, wie nog meer wil lezen kan terecht op de site van onze tegenstanders, waar ook nog eens de partij van Joop is te bekijken. Zie hiervoor https://www.giessenlinge.nl/de-giessen-en-linge-2-dbc-3/
Verder is het vermelden waard dat wij erg vriendelijk werden ontvangen, en was het ook aangenaam dat er iemand een lekker kopje koffie serveerde terwijl wij achter het bord konden blijven zitten. Het is lang geleden dat ik dat meegemaakt heb!
Dirk-Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *