A1- en E1-jeugd in actie in Den Haag en Groningen

Zaterdag 23 september speelde het jeugd-A1-team van DBC in Den Haag hun eerste wedstrijd binnen de Jeugdclubcompetitie (JCC), de landelijke competitie voor jeugdclubteams. Een korte impressie van Jelle:
“Omdat SMB A2 uit Nijmegen niet kon komen (te weinig spelers) hadden we de ochtend vrij en begonnen we pas om 14:00 uur. We moesten het opnemen tegen het sterke ESV A1 uit Eindhoven. Op bord 4 zag Sjoerd 1 zet over het hoofd en verloor helaas zijn partij. Op bord 3 had Jorik lange tijd een betere stelling, maar het was nog steeds ingewikkeld en hij verloor uiteindelijk toch. Op bord 2 stond Camiel compleet gewonnen, maar ook hij kon niet het winnende plan vinden en er werd tot remise besloten. Op bord 1 had Jelle een klein voordeel, maar dat werd ook remise. Helaas 3-1 verloren, maar we hebben zeker kansen gehad op de winst. Al met al was het alsnog een leuke middag in Den Haag!”
Klik hier voor alle details.

Deze zelfde dag leverde het E1-team van DBC op landelijk niveau een zware strijd in Groningen. Daar werd een van de halve finales gespeeld en van de 20 teams mochten er 10 door naar de finale in Muiderberg op 11 november. Onze jonge jeugdschakers van DBC, Oscar, Samuel, Theo en Laurens, scoorden wisselend, waardoor de finale niet in beeld kwam. Na een gezellige dag schaken werd de lange dag (12 uur!) afgesloten met een bezoek aan Mc Donalds te Lelystad.
Klik hier voor alle details (en foto’s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *