Thijs Dam – Open kampioen 2023-2024 van De Bilt -Zeist

Vrijdag 29 september werd een spannende 2e speeldag van het open kampioenschap. Na de eerste speeldag met 27 deelnemers, waren er deze avond weer 24 deelnemers. Ditmaal meer uit de Bilt als uit Zeist wat de eerste speeldag andersom was. In totaal hebben 37 verschillende spelers meegedaan dit jaar. Een drietal spelers gingen de laatste ronde in met eenzelfde aantal punten. Jelle, Thijs en Dick met allen 4 punten. Thijs won van Alex en Jelle won van Dick. Thijs en Jelle hadden dus beide 5 punten en speelden nog een extra partij om te zien of er een beslissing via het schaakbord in dit rapid tempo geforceerd kon worden. De partij werd wederom remise wat eerder in het toernooi tussen beide spelers ook al was gebeurd. Op grond van de weerstandspunten werd Thijs nu kampioen, zijn tegenstanders hadden bij elkaar meer punten behaald dan die van Jelle. Dick werd keurig derde. Berend werd ondanks zijn werkzaamheden als verwerker van de uitslagen en indelingen nog keurig vierde in de eindstand. De samenwerking met schaakclub Zeist verliep wederom goed dit jaar, een voortzetting lijkt dus goed mogelijk.

 

Dick overhandigde aan winnaar Thijs (rechts) de beker voor dit behaalde kampioenschap. Zie voor de complete eindstand daarna de lijst met namen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *