DBC2 promoveert waarschijnlijk.

Maandag 27 mei was de laatste wedstrijd van DBC2 tegen het in de poule laag staande Bommelerwaard 2. Voor DBC was al duidelijk dat ze 2e zouden eindigen in de poule. Wellicht is dat al voldoende voor promotie, maar het kan ook zijn dat slechts een aantal ‘beste nummers 2’ promoveren (auteur Bart).. Een goede uitslag was dus gewenst. Bart stond al na 6 zetten in een Koningsgambiet een toren voor, Frank had na een kwartier een waarschijnlijk wel winnende aanval op de koningsvleugel. Beide deden er nog een uur over voor de vis op het droge was. Boudewijn kreeg een niet geheel onterecht remiseaanbod maar sloeg dat af, met als argument dat zijn chauffeur nog lang niet klaar was met zijn partij. Twee zetten later ging de tegenstander wat al te onbesuisd aan de gang en dat was 3-0. Jan Schepers belandde in een ingewikkeld eindspel met elk een toren en een royale handvol pionnen, Jan eentje meer. Laat dat maar aan Jan over, 4-0. Nolan leek wat gedrukt te staan ondanks een mooie vrijpion maar ging er toch overtuigend met de winst vandoor. Jan van Lopik tenslotte leek op remise af te stevenen tot de tegenstander ineens met succes een akelig paardvorkje voorbereidde. Zo werd het 5-1 en zijn we benieuwd of dat nu voldoende zal  zijn voor promotie. Frank is met 8 uit 9 de topscorer in het team maar de 7 uit 8 van Nolan mag er ook zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *