Geen blaren in Laren voor DBC A2

Vrijdagavond 22 maart speelde DBC A2 de op een na laatste wedstrijd in en tegen Laren. De heenreis verliep voorspoedig en hetzelfde kon gemeld worden over het partijverloop op de meeste borden.

Op het derde bord won Sven al snel een stuk, daarna een kwaliteit en niet veel later de partij. Om de verveling te verdrijven hebben we even later nog een partijtje gespeeld. 0-1.

Invaller Renée op bord 4 zou bij de juiste voortzetting een pion verliezen, maar haar tegenstander koos ervoor de bewuste zet pas te spelen toen hij een stuk achter kwam. In het vervolg gaf Renée haar tegenstander geen enkele kans meer en rondde de partij fraai af met een paardoffer gevolgd door mat. 0-2.

De tegenstander van Arnout speelde een soort egelopstelling tegen de Pirc, maar met weinig succes: na het winnen van een pion en vervolgens een stuk ruilde Arnout op praktische wijze af naar een huizenhoog gewonnen eindspel. 0-3.

Jarno was in de auto op de heenweg al snel bereid gevonden om het op te nemen tegen de 1800-speler van Laren. Hij hield het dapper en lang vol, maar na pionverlies, stukverlies en pionpromotie was er uiteindelijk geen houden aan: 1-3.

Met deze winst plaatst DBCA2 zich ongetwijfeld bij de eerste drie binnen de poule, het is nog even afwachten.

Door opgebroken wegen en slecht aangegeven omleidingen (zelfs Google Maps wist van niks) verliep de terugweg iets minder soepel, maar uiteindelijk was het team om 21:30 uur weer thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *