DBC3 – PCA v/h De Damrakkers 2

Verslag van Dirk-Jan:

Dirk-Jan (1) : speelde weer een Philidor, die tot complicaties leidde. De witspeler maakte een fout die een stuk kostte en toen een pion naar de overkant ging gaf de witspeler op.
Eric, invaller op bord 2 : zoals gebruikelijk opende ik wederom met e4. Mijn tegenstander rokeerde kort en ik lang. Na een opmars via de g en h lijn kwam wit heel prettig te staan. Intussen was de buit al binnen begreep ik, dus bood ik maar remise aan en dat werd geaccepteerd.
Joop (3) : Ik speelde een schitterende remise, waar verder niet veel over valt te zeggen behalve dat ik de strijd niet heb aangedurfd.

Kees (4) : Ik behaalde in mijn gambiet-opening een aantrekkelijk positioneel overwicht, maar verspeelde mijn aanvalskansen met een foute loperzet, waarna de tegenstander de pluspion kundig tot een gewonnen eindspel voerde.

Rene, invaller op bord 5 schreef: Mijn partij in het kort:
Mijn tegenstander ging voor de Wing gambit van het Siciliaans. Doordat ik mijn pion en later mijn loper kon ankeren op b4 kwam hij er op de damezijde niet goed uit. Na het afruilen van de torens speelde mijn tegenstander op eeuwig schaak, in plaats van goed te verdedigen. Dat leidde tot mat.

Rick op bord 6 speelde als vanouds. Winst dus, maar hoe is mij (DJvS) niet duidelijk.
Hij heeft nu wel 6 uit 6 en is daarmee verzekerd van het beste resultaat van DBC 3.
Ik kan mij voorstellen dat er spelers uit het 2e zenuwachtig worden ivm de opstelling voor volgend seizoen.

Al met al, een 4-2 winst voor ons. Nog 2 wedstrijden te gaan om de derde plaats veilig te stellen, 1x uit en de laatste thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *