Dick Berkelaar wint toernooi openingen van Onno Kooy

Ter nagedachtenis aan Onno Kooy die ons verleden jaar in februari is ontvallen, speelden we vrijdag vier partijen startend met een beginstelling volgend uit verschillende openingen die Onno vaak en graag speelde. Drie gambieten spelend vanuit zwart en een Torre-versie vanuit wit. Er waren 21 spelers die met elkaar de strijd aangingen waaronder vrijwel de gehele DBC-top en daarbij ook Paul van der Klein die het schaken nog volledig beheerst. Daarnaast was ook Martijn Faber naar de club gekomen om mee te doen en speelde fier haar partijen mee.

Er waren pittige en spannende partijen, het schaakgedachtegoed van Onno volgend. De open strijd aangaan in een fraai gambiet en maak het maar waar of strijdend ten onder gaan. Gedurende de avond snoepten de spelers de punten bij elkaar weg, alleen Paul en Dick bleven ongeslagen na drie ronden. In de laatste ronde speelden zij tegen elkaar en won Dick na een fraaie partij vol combinaties en streek Paul zijn vlag en schudde Dick de hand. Zo won Dick als toch wat mindere openingskenner dit eerste thematoernooi ter herinnering aan Onno. De gehele eindstand was als volgt:

Er waren voor de eerste drie spelers dus voor Dick, Paul en Manuel leuke prijsjes bedacht die ook door Onno als product zeer gewaardeerd konden worden en graag door hem werden genuttigd.

Zo bleef de gehele avond in de stijl van Onno!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *