DBC2 met de hakken over de sloot

Vrijdag was DBC2 op bezoek bij SSC 2 om weer even een flinke overwinning te behalen en zo op doelsaldo de poule aan te blijven voeren. Het pakte anders uit, vrijwel elke partij was al na korte tijd ontspoord. Bij Maurits viel dat nog mee. Verassend was wel dat zijn tegenstander na kwaliteitsverlies direct opgaf. Jan Schepers had na een wonderlijke opening een stuk tegen drie pionnen alsmede een slechte stelling. Toen de tegenstander remise aanbod nam hij het maar aan. Bart blunderde in een koningsgambiet, kwam toch tot stevige aanval met winstkansen maar blunderde opnieuw. Nolan stond na de opening zwaar onder druk maar ontworstelde zich en won. Oscar Ward speelde voor het eerst mee in DBC2 maar had zich er meer van voorgesteld dan een vrij kansloze nederlaag. Frank had een partij met sterk wisselend spelbeeld. Hij stond vrijwel de gehele partij niet bepaald in het voordeel, maar sloeg in de late avond bij een misser van zijn tegenstander hard toe en pakte de winst. Zo werd het toch nog 3,5-2,5, maar het moet wel echt beter!  (verslag Bart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *