Uitslagen 14e ronde interne competitie

Een nieuw jaar en dus nieuwe (schaak)kansen. Nolan en Maarten begonnen er maar rustig aan en besloten wel erg snel tot remise. Joop gaf tegen Berend in de opening een centrumpion weg zonder compensatie en niet veel later ook nog een heel stuk. Bart was iets te gretig met het naar voren schuiven van de pionnen voor zijn koning, hierdoor zag Thijs zijn kans schoon en rokeerde de andere kant op om een verwoestende aanval te lanceren. Bij Manuel en René was het centrum nogal dichtbevolkt met stukken, na een lange reeks van ruilen had Manuel opeens twee sterke lopers en wat pionnen voor een toren. Sjoerd demonstreerde even hoe goed dame en paard elkaar complementeren door de hele koningsvleugel van Frank te stofzuigen. De partij van de avond ging tussen Dirk-Jan en Simon, het ging er wild aan toe waarbij er nauwelijks aandacht werd besteed aan de materiaalverhouding, alles draaide om het initiatief. Toch was het ook de partij van de gemiste kansen, zo weigerde Simon pertinent om zijn loper te ontwikkelen naar b7 ondanks dat het mat dreigde op g2, terwijl Dirk-Jan op het eind de zet Tf3 over het hoofd zag met de dodelijke dreiging Pg6+ hxg6 Th3#, mogelijk gemaakt door de totaal ingesloten koning van Simon. Dirk-Jan stond materiaal achter en zag niet hoe verder te komen en ging dus maar voor een fraaie eeuwig schaak.

De overige partijen heb ik helaas niet goed genoeg kunnen volgen. In de tussenstand weinig veranderingen.

  • Joop – Berend 0-1
  • Bart – Thijs 0-1
  • Manuel – René 1-0
  • Frank – Sjoerd 0-1
  • Ron – Eric 1-0
  • Nolan – Maarten ½½
  • Dirk-Jan – Simon ½½
  • Timo – Arnout 1-0
  • Alec – Wobbe 1-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *