Ouder-Kind doorgeefschaak geslaagd!

Vrijdag 22 december is het Ouder-Kind doorgeefschaak gespeeld en wat een enthousiasme deze avond! Het idee van Ron Smit wat uitgewerkt is met een heel team in de praktijk, werd een succes. De inwendige mens werd niet vergeten en het evenement duurde zo’n 1,5 uur. Een periode waarin ouders en kinderen met en tegen elkaar speelden. Elkaar schaakstukken doorgaven en soms tot elkaars schaakgedachten probeerden door te dringen. Niet spelend om een bokaal of prijzen, maar spelend in de kerstgedachte waarin de gezelligheid voorop staat. De betrokkenheid van ouders met hun schakende kinderen werd hier nogmaals mee benadrukt en daarmee tevens aangeeft hoe het mooie schaakspel mensen kan verbinden al strijden zij op het bord om de stukjes en de winst. Mooi om te zien hoe een opa met een kleinkind, ondanks het grote leeftijdsverschil dezelfde schaakgedachten proberen op te roepen: doe ik die zet, dan doe jij die enz…  Dit was de eerste editie van een (voor)avond in deze vorm, maar gezien het succes zou  dit een opmaat kunnen zijn voor een terugkerend evenement binnen DBC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *