Nijkerk – DBC 4, maandag 27 november

Verslag Nijkerk 1 – BC4 van Maarten van Stee,

Maarten speelde met wit en opende met PF3, zijn tegenstander opende met D6, nadat Maarten G3 speelde, speelde zijn tegenstander E5, gevolgd door wit met LG2, zwart met F5, wit met D3, waarna zwart Dame F6 speelde, dit liet Maarten niet onbestraft, waarna Maarten na lang nadenken, 2 stukken offerde voor schaakmat.

Peter speelde met zwart Hollands, hij stond al gauw een een pion achter, Peter had echter het geluk aan zijn zijde, hij zag een paardoffer voor zwart waarmee hij schaakmat in 3 dreigde, wit kon dit voorkomen en zag het over t hoofd, waarna Peter snel schaakmat op het bord toverde.

Timo heeft gewonnen met wit, hij stond 2 vrijpionnen voor, waarvan hij deze langzaamaan naar voren schoof, dit gecombineerd met dreigingen op de koning van zwart zorgde dat zwart in de verdrukking kwam, uiteindelijk dreigde Timo te promoten tot een dame met zijn pion, waarna zijn tegenstander opgaf.

De andere partijen gingen een stuk gelijker op en de tegenstanders leken meer aan elkaar gewaagd, Oscar speelde D4-D5 met zwart en had constant druk op zijn tegenstander, waarna hij tegen het eind van de partij een betere positie leek te krijgen en druk had op de witte positie, wat hij vervolgens omzette in een scherpe aanval op koningszijde waarbij hij probeerde een pion te offeren voor het openen van de koning van wit, waarna hij vervolgens zijn toren kon brengen naar H4, hij dreigde daarna schaakmat met zijn dame die wit moest verdedigen, Oscar bouwde de druk op waarna zijn tegenstander opgaf na het blunderen van een paard

René speelde het Koningsindisch met zwart tegen D4, die zijn tegenstander beantwoorde met drie pionnen in het centrum met C4 en E4, René speelde een klassieke koningsindische partij waarbij hij aanvalde op de koningszijde terwijl zijn tegenstander de druk opvoerde op dameszijde, René creëerde een open F-lijn voor zijn toren en dame waarmee hij goede aanvalskansen had, maar uiteindelijk stond hij een kwaliteit achter met een toren tegen n loper, vervolgens kreeg zijn tegenstander vrijpionnen en dreigde deze te promoten, waarmee René in een onhoudbare positie kwam en opgaf

Ron speelde met wit en opende met C4, waarmee zijn tegenstander reageerde met het Symmetrisch Engels met C5 hij speelde een degelijke en gelijkopgaande partij, maar aan het eind van de partij met 20min op de klok wist hij een pion te winnen, en kansen voor zichzelf te creëeren, maar na een gedwongen torenruil kwam Ron in de verdrukking, en had zwart een aanval op de koning van Ron, Ron pareerde deze en wist dit vervolgens om te zetten in een winnend eindspel met een paard voor hem tegen een loper waarna hij een pion dreigde te promoten, zijn tegenstander moest zijn loper hiervoor offeren en gaf daarna op
DBC4 heeft een puike prestatie geleverd waarbij 5 van de 6 partijen gewonnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *