‘De DDD veroorzaakt aardverschuiving’

Na de verkiezingen van deze week zou je wellicht kunnen denken dat ‘DDD’ een afkorting is van een nieuwe politieke boeren partij, maar niets is minder waar. De titel van dit verslag doelt natuurlijk op de verrichtingen van onze schakers afgelopen zaterdag 25 November in de landelijke KNSB competitie, want DBC Dendert Door!! Toegegeven, de tegenstander kwam onfortuinlijk te laat opdagen en ook op papier was het verschil in schaakdenkende krachten aanzienlijk. Desalniettemin moet het altijd nog wel allemaal op het schaakbord tot uiting komen. Gelukkig gebeurde dit deze keer weer vrij overtuigend en blijft DBC op koers om directe promotie af te dwingen. Een klinkende aardverschuivende 7 – 1 overwinning werd er genoteerd tegen het tweede team van schaakclub de Rode Loper.

Schaakmentor Janton, ons all-time sterkste troef blijft zijn ongeslagen status van afgelopen seizoenen keurig voortzetten en won glansrijk op het eerste bord.

Jan (Schepers) nam de laatste paar jaar een schaaksabbatical, maar bewijst bij terugkeer dat het geen invloed hoeft te hebben op je niveau. Ontpopt zich als gouden reserve, want in alweer zijn tweede invalbeurt nam hij wederom een vol punt mee huiswaarts. Houd deze man in de gaten, want in de interne en SOS competitie gaat hij ook als een raket.

Jelle nam het stokje over van de afwezige Camiel in de categorie ‘compleet verloren stelling ombuigen tot winst’. Geduldig wachtend op die ene kans die altijd wel een keertje voorbij komt werd deze hem gegeven en gretig gegrepen.

Manuel is de laatste tijd compleet uit vorm en kreeg afgelopen vrijdag intern nog klop van een Oekraïner, maar kon zich gelukkig de volgende dag met winst herstellen tegen een Griek. En hem wacht nog meer internationaal geweld. Komende week speelt hij negen rondes in Barcelona.

Bij Berend viel een last van zijn schouders. Strooit dit seizoen met overwinningen tegen clubgenoten, maar extern verloopt het allemaal wat stroever. Kreeg de Orang Oetan opening tegenover zich, maar wist die perfect te doorstaan. Nu de aap eindelijk uit de mouw is voor hem kunnen we waarschijnlijk meer goede resultaten verwachten.

Frank zit in zijn tweede jeugd. Ondanks wat licht fysiek ongemak scoort hij met volle energie aan de lopende band. Zijn externe score tot nu toe is een indrukwekkende 5 uit 6. Draagt op deze manier geweldig bij.

René is zeer leergierig en weet na afgelopen zaterdag nu ook om niet gelijk op te geven na stuk verlies. In de analyse waarin Janton advies gaf bleek namelijk dat er een pionnetje terug te winnen viel plus de beheersing van een open C-lijn met de torens had genoeg aanleiding kunnen geven om toch door te spelen. Helaas verloor hij dus als enige, maar bleef daar sportief zeer nuchter onder.

Dan op bord acht werd slechts één enkele gezet gedaan door Vera en vervolgens gewacht en gewacht op haar tegenstander. Alleen deze kwam niet opdagen en na een uur besloot Vera terecht te claimen. Gedisciplineerd wachtende op papa van Apeldoorn heeft ze haar meegenomen schoolboeken in de kantine opengeslagen en de tijd nuttig studerend besteed.

Ter bevordering van de team cohesie werd er na afloop gezamenlijk gegeten bij de plaatselijke Griek en uitgebreid geanalyseerd.

 

Rating
Rating
Apeldoorn van, J.A. (Janton) 2137 Ree van, T.K.P.C. (Thailo) 1811 1 – 0
Schepers, J. (Jan) 1938 Toby, A. (Almer) 1706 1 – 0
Smid, J. (Jelle) 1993 Klute, L.R.W. (Leon) 1755 1 – 0
Smit, M. (Manuel) 2053 Kasomoulis, N. (Nikos) 0 1 – 0
Veldhorst, B. (Berend) 1793 Jansen, P.F.C. (Paulus) 1622 1 – 0
Dujardin, F.P.M. (Frank) 1652 Oostenbrugge van, G.J. (Gert-Jan) 1546 1 – 0
Hoorn van, R. (Rene) 1617 Lingen van, H.G.K. (Henk) 1534 0 – 1
Apeldoorn van, V. (Vera) 1600 NO 0 1R – 0R
Gemiddelde Rating: 1848 Gemiddelde Rating: 1662 7-1

 

Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8
1. DBC 1
6 19 5 7 7
4 14 3 6 5
3 12.5 3 4
3 12 5 3 4
3 11 2 5 4
6. BSG 3
3 10 1 4 5
1 9.5 4 3
1 8 1 3 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *