DBC1 loopt averij op

In de SOS-competitie Hoofdklasse speelde het eerste afgelopen woensdag uit tegen de Rode Loper in Utrecht. Helaas niet geheel in haar originele beoogde opstelling, wat ditmaal (tegen Zeist lukte het nog wel) teveel van het goede bleek.

Janton en Jelle werden dusdanig gemist op de topborden. De opgeroepen invallers Maurits en Ron waren zo vriendelijk om een bijdrage te leveren, maar jammer genoeg verloren zij beide hun partij op bord 7 en 8. Ook Manuel op bord 2, als laatste nog bezig kreeg zijn tegenstander op een paar seconde na in een dubieuze stelling net niet door zijn vlag en verloor uiteindelijk. Op bord 1 speelde Thijs met de witte stukken tegen oud dbc-clublid Henk Dissel. Na wat tactisch geschuif en slechts één enkel schaakje van zwart werd er tot een rustige remise overeengekomen. Berend op bord 5 verkreeg het loperpaar tegenover het paardenpaar in een open stelling en later een pluspion in het toreneindspel, maar beide voordeeltjes bleken niet genoeg voor de winst. Ook hier een remise. Camiel blijft het goed doen na een sterk vorig seizoen, maar vergat zichzelf te belonen met de winst op bord 3. De keuze om zijn gebonden vrijpionnen op te geven voor de vrijpion van zwart bleek een verkeerde. Desondanks wel een half punt. Dan waren er gelukkig ook nog wel twee winstpartijen aan Biltse kant. Dick drukte op bord 6 met zijn twee zwarte torens de witte koning keurig naar de onderste rij met een zekere mat als gevolg. En noteert zijn eerste overwinning voor DBC. En dubbel individueel succes voor Har op bord 4. Zijn tegenstander besloot roekeloos al zijn pionnen in de opening naar voren te gooien en vergat ook de rokade. Dit werd door Har genadeloos afgestraft. Door deze overwinning doorkruist hij zeer waarschijnlijk de 2000 elo rating barrière.

Rating
Rating
Dissel, H. (Henk) 1871 Dam, T. (Thijs) 2005 ½ – ½
Eefting, C. (Martijn) 1934 Smit, M. (Manuel) 2053 1 – 0
Prins, J.H. (Jan) 1963 Wiersma, C.A.S. (Camiel) 2071 ½ – ½
Jansen, M. (Marijn) 1783 Himbergen van, H.M.F. (Har) 1994 0 – 1
Ezeoke, N. (Nonso) 1873 Veldhorst, B. (Berend) 1793 ½ – ½
Zwamborn, T. (Thom) 1807 Berkelaar, D.N. (Dick) 1841 0 – 1
Weelink, J. (Jeroen) 1801 Bos, M. (Maurits) 1742 1 – 0
Scholten, M. (Marcel) 1732 Smit, R. (Ron) 1634 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1846 Gemiddelde Rating: 1892 4½-3½

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *