Montessori wint nipt het schoolschaaktoernooi

Voor het eerst organiseerde schaakvereniging De Biltse Combinatie het schoolschaaktoernooi in de herfstvakantie; voorheen was dat de tweede woensdag in november. Op woensdagmiddag 18 oktober deden vijftien teams van vijf verschillende scholen mee in het H.F. Witte Centrum. Het jaarlijkse kampioenschap schaken voor basisscholen in de gemeente De Bilt wordt gesteund door het Fonds Sportbevordering De Bilt.

Grote kanshebber was opnieuw de Montessorischool, maar het bleek dat de Julianaschool ook kampioensaspiraties had. In de tweede ronde al was de wedstrijd Montessori 1 – Juliana 3 en dat werd een gelijkspel! De overige zes wedstrijden wisten beide teams vrij overtuigend te winnen.

Zo kwamen beide teams uit op 6,5 matchpunten en ook, hoe is het mogelijk, beide op 25 bordpunten! De weerstand bracht uiteindelijk de beslissing: daar had Montessori een half punt meer. Een beetje zuur voor de Julianaschool, maar toch zeker verdiend voor de Montessorischool!

Dankzij een 4-0 overwinning in de laatste ronde eindigde Wereldwijs op een keurige derde plaats. Dat kan nog van belang zijn: in ieder geval de eerste twee teams krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan het regionale schoolschaaktoernooi, vaak ook het derde.

Al met al was het weer een geslaagd schaakfeest deze middag. Fijn dat er nog  veel ouders en andere familie kwamen kijken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *