DBC 1 wint streekderby tegen Zeist 1

Vrijdag 13 oktober speelden DBC 1 en Zeist 1 al vroeg in het seizoen tegen elkaar. Verleden jaar won DBC in Zeist krapjes ondanks het gemis van de vaste spelers  aan de borden 1 en 2. Dit jaar was het in De Bilt waarbij beide teams enkele sterke spelers misten en invallers inzetten. Wij deden dat met Nolan en wederom een opkomend talent binnen onze club Sjoerd Hoeben. De zaal was geheel gevuld aangezien ook DBC 3 extern aantrad.

Zodoende stonden er 14 borden en allen met de houten stukken, een fraai gezicht. Nolan speelde een vlotte remise in 19 zetten, ik had mijn koffie nog niet eens op zo snel was die partij beëindigd! En volgens Nolan was het nog een saai potje ook. Een uurtje later volgde Jelle, maar dan met de volle winst. Zijn tegenstander was een half uur later gearriveerd maar kwam wel gelukkig. Een goed uur later kon hij Jelle al feliciteren, Jelle had er weer zin in en maakte korte metten. Wie er ook zin in bleken te hebben waren de borden 1 en 2. Zowel Janton als Thijs overtroefden hun ervaren opponenten. Berend was volop bezig om een ogenschijnlijk betere stelling verder uit te bouwen naar een voorsprong, maar een geforceerde dameruil  van zijn tegenstander verhinderde dat. De stelling verzandde met flink wat lichte stukken in een remise eindspel waar winstkansen niet meer in zicht kwamen. Sjoerd speelde aan bord 8 waarbij zijn tegenstander niet aan confrontatie dacht, maar aan dichtschuiven. Sjoerd had geduld en vond toch een zwakke plek en won na een slimme forcering de kwaliteit. Hierop had zijn tegenstander geen passend antwoord en ging Sjoerd op pionnenroof. Deze rooftocht leidde vervolgens vlot naar de capitulatie van zijn opponent. Har was op bord 4 de hele avond bezig net als Dick. Har wist het punt wel mooi  binnen te halen om 23.00 uur, Dick had in zijn stijl weer eens een spectaculaire partij. Wit speelde op aanval op Dick zijn koningsstelling en Dick deed hetzelfde, maar dan op de open b-lijn op de lang gerokeerde koning. Uiteindelijk won Dick een kwaliteit, maar dit ging helaas net teveel ten koste van zijn eigen stelling. en centrum. Uiteindelijk werd het door eeuwig schaak remise maar de computeranalyse moet nog aangeven wie hier nu uiteindelijk blij mee moet wezen. Zo werd het een mooie 6,5 – 1,5 voor de onzen.

Janton – Van Oosten      1 – 0

Thijs – Engelkes             1 – 0

Jelle – Veltman              1 – 0

Har – Kaemingk              1 – 0

Dick – Kirilov                 0,5 – 0,5

Berend – Kuiken           0,5 – 0,5

Nolan – Kalmijn             0,5 – 0,5

Sjoerd – Vijver                 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *