Mooie uitzege DBC4

DBC4 Speelde uit tegen Lekstroom op 23 April. Auteur Maarten van Stee.

René haalde een klinkende overwinning binnen in het Siciliaans. Hij speelde zijn favoriete variatie hierin, de Najdorf. Zijn tegenstander wou in eerste instantie voor de Grand Prix gaan, maar besloot dit om een of andere reden niet te doen, en kwam in een voor haar onbekende variatie van het Siciliaans terecht. René speelde een scherpe partij, en zijn tegenstandster maakte wat foutjes, nadat zij op koningszijde een aanval begon op René zijn koning. René zijn aanval op dameszijde waar de rokade van zijn tegenstandster was, was sneller. En ook veel beter. Dit resulteerde in een gevaarlijke schaakmataanval. De winst was onvermijdelijk, en zijn tegenstandster gaf daarna dan ook op.
Peter speelde de Queens Gambit, zijn tegenstander reageerde met de Declined. De partij van Peter leek lang gelijk op te gaan, en soms had Peter een iets betere positie waarna zijn tegenstander weer een betere positie had. Peter gebruikte echter veel tijd op de klok. Dit zorgde ervoor dat hij in alle haast een verkeerd stuk aanraakte die hij niet wou zetten, en toen resulteerde dit al gauw in een verloren stelling, waarna Peter verloren had.
Wobbe speelde een degelijke partij en kwam in een dameseindspel terecht. Wobbe en zijn tegenstander hadden nog maar weinig tijd op de klok in het eindspel en de pionnen vlogen al gauw van het bord. Wobbe kwam in tijdnood, maar toverde heel onverwachts een schaakmat op het bord, een prachtige overwinning!
Ook Sietze haalde een klinkende overwinning binnen voor DBC4, zijn tegenstander speelde D4, en de stelling kwam algauw in het klassiek Hollands terecht. Dit resulteerde in een zeer scherpe aanval van Sietze, die hij na zet 30 ook met een overwinning afrondde, zijn tegenstander gaf op nadat Sietze schaakmat dreigde en enkele stukken voorstond, een mooie overwinning!
Nian speelde weer het Engels met wit, en ze trachtte het Botvinik Systeem te spelen. Ze kwam gelijk het middenspel uit, maar maakte helaas wat kleine foutjes. Haar tegenstandster strafte dit genadeloos af. Haar tegenstander won haar paard waarna Nian helaas op moest geven.
Maarten speelde met zwart tegen een in zijn ogen ‘’zeer ervaren tegenstander’’. Althans, zo leek dit op het eerste gezicht. Het was een wat oudere man, en hij opende met E4. Normaal speelt Maarten altijd Frans, dus hij dacht, goh, laat ik voor mijn verassingswapen, het Scandinavisch gaan! Hij ging er toch wel vanuit dat zijn tegenstander de theorie in het Frans kende. Maarten kwam bedrogen uit!. Zijn tegenstander speelde niet de beste zetten. Na 1. E4 D5, 2. ExD5 Qxd, 3. C3 NF6, 4. D5, NC6, 5. Bf4, E5, 6. Bg3, ExD5, 7. Bxc7, BE7, 8. H3, O-O, 9.Nf3, RE8, 10 BE2, D3, 11. Qxd3, Qxd3, 12. Bxd3, BB3 Schaak!!, dacht zijn tegenstander dat hij kon rokeren terwijl hij schaak stond, dit kon natuurlijk niet. Zijn tegenstander moest daarom een zet met de koning doen, en Maarten kon hierop zijn toren winnen voor de loper. Dit buitte hij vervolgens uit, en Maarten toverde bij zet 30 Mat in 1 op het bord, waarna zijn tegenstander opgaf.

Dit resulteerde in een 4-2 overwinning voor DBC4, tegen Lekstroom, een klinkende overwinning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *