Nog geen promotie voor DBC2

DBC2 kon promotie vrijwel veilig stellen afgelopen woensdag tegen nummer 2 in de poule, de Damrakkers. Auteur Bart van Tooren. Het ontbreken van Jan Schepers en Nolan maakte de vooruitzichten echter wat minder al hadden we met Ron en Jan van Lopik goede invallers. Als supporter was Manuel aanwezig, dank, heel fijn!

 

Jan van Lopik gaf gelijk het goede voorbeeld. Hij behaalde naar eigen zeggen met Konings-Indisch een vlotte overwinning uit het boekje. Zo’n boekje wil ik ook wel! Maurits trok ten aanval maar echte dreiging was er niet en er sneuvelde wel een dame bij. Boudewijn stond aanvallend maar leverde eveneens een dame in naar ik begreep. Heren, in het boekje van Jan staat dat je dit beter niet kunt doen…. Frank legde me in de auto op de van hem bekende onnavolgbare wijze uit waarom hij verloor. Samenvatting van Jan: tegenstander wikkelde af naar een gewonnen eindspel. Toen was het al 3-1. Bart speelde tactisch op bord 1 om daar kansloos ten onder te gaan (rating tegenstander 1930) maar de rest meer kans te geven had op winst. Bart kwam echter 2 pionnen voor maar moest uiteindelijk toch onnodig genoegen nemen met remise. Ron tenslotte kwam steeds meer in de problemen en ook dat liep niet goed af.

 

We staan nu 2e in de poule en nog alle kansen om dat te blijven. Daarmee is promotie nog steeds realistisch. Maar nog wel eventjes twee keer winnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *