‘Verrassende nederlaag in de KNSB-competitie’

Om U als lezer en liefhebber van de club DBC maar gelijk gerust te stellen. Ons uitspelend knsb-team won afgelopen zaterdag ‘gewoon’ met ruime cijfers (1-7) van Oud Zuylen 3. Zo ruim zelfs dat in eerste instantie de tegenstander beduusd online een 0-8 invoerde, maar er al snel achter kwam dat hun eerste bordspeler toch echt zeer verrassend knap Janton versloeg. In het altijd gezellige Dijckzigt werden we keurig ontvangen en speelde ook de andere twee Zuylense teams.

– Janton leed dus in zijn eigen favoriete niet nader te noemen opening een zeer zeldzame nederlaag.

– Camiel werd onlangs nog schoolschaakkampioen van Nederland met het Christelijk Gymnasium en zet de goede lijn ook door met winst op bord twee. Miste nog wel eventjes een paardvork op koning en dame, maar dat was slechts een schoonheidsfoutje.

– Jelle is in het algemeen niet te stoppen, en zo ook niet op de zaterdag. Is met vijf uit vijf duidelijk op weg om zijn toch al volle prijzenkast aan te vullen met een topscore.

– Manuel moest even bijkomen van de onlangs nieuw gepubliceerde ratinglijst. Fris en fruitig 92 elo punten lichter probeert hij door zijn winst van gisteren wel weer de weg omhoog te vinden.

– Berend had voor zichzelf besloten om niet meer te blunderen, maar deed dat volgens stockfish stiekem toch één zetje. DIt werd hem gelukkig niet fataal, want zijn tegenstander kreeg een opgesloten paard pas bevrijd na het geven van een kwal.

– Frank gaat dit seizoen als een trein en besloot daarom ook maar met de trein af te reizen vanuit Bilthoven. Met een vol punt op zak kon hij rustig en tevreden terug wandelen naar Utrecht Centraal.

– René kwam toch mee nadat zich een vervelend incident voor hem op de vrijdag had voorgedaan waar de mobiel van zijn partner gestolen werd. Daardoor moest hij op de clubavond al zijn partij tegen Eric onderbreken. Gelukkig had het geen invloed op zijn spel de volgende dag en blijft sterk presteren.

– Vera had zowaar een speler tegenover zich. Tot tweemaal toe dit seizoen kwam haar tegenstander onfortuinlijk namelijk niet opdagen. Bewijst goed te kunnen schaken en maakt vader Janton trots door de eer van de van Apeldoorn’s hoog te houden met een overwinning. Vergat wel haar notities mee naar huis te nemen om te kunnen analyseren. Dit werd snel opgelost door de vriendelijke medewerking van de teamleider van Oud Zuylen. Met een screenshot van de partij via een mailtje kwamen de zetten toch nog bij Vera terecht.

Opmerkelijk was ook nog dat in twee partijen illegal moves werden gedaan. Bij de partij van Frank kwamen de spelers er zelf nog achter, maar Manuel liep nietsvermoedend in een schaak wat ook zijn tegenstander overzag. Het waren de toeschouwers die wel attent deze misstap constateerde.

Met nog twee ronden te gaan heeft DBC aan een komend treffen met Oud Zuylen 2 waarschijnlijk genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden in de vijfde klasse.

 

Rating
Rating
Kruik de, Y. (Yorick) 1822 Apeldoorn van, J.A. (Janton) 2134 1 – 0
Lange de, H.J.G. (Hans) 1668 Wiersma, C.A.S. (Camiel) 2041 0 – 1
Graaf de, E.G.A. (Evert) 1855 Smid, J. (Jelle) 1982 0 – 1
Post, M. (Maarten) 1714 Smit, M. (Manuel) 1949 0 – 1
Ackerman, J.C. (Jan) 1710 Veldhorst, B. (Berend) 1786 0 – 1
Weegenaar, B.W. (Bertrand) 1788 Dujardin, F.P.M. (Frank) 1673 0 – 1
Lubbers, J.W. (Jan-Willem) 1588 Hoorn van, R. (Rene) 1603 0 – 1
Eeden van, G. (Guus) 1406 Apeldoorn van, V. (Vera) 1600 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1694 Gemiddelde Rating: 1846 1-7

 

Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8
1. DBC 1
10 32.5 7 7 5 7
8 25.5 6 3 6 5
5 20.5 2 5 6 4
5 19 1 5 3 4 6
5. BSG 3
5 16.5 1 2 4 5
3 17 3 2 4
3 15 1 3 2 4 5
1 14 4 3 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *