Uitslagen 17e ronde interne competitie + beker

De start van de tweede seizoenshelft leverde meteen mooie affiches op. Manuel kwam niet echt lekker uit de opening tegen Thijs omdat een paard moeilijk van stal te halen viel, in een poging toch nog wat spel te creëren werd er daarom nogal speculatief een kwal geofferd. Thijs pareerde zonder al te veel moeite de aanval en was volledig in afruilmodus toen het misging, een simpel paardvorkje werd over het hoofd gezien waarna de partij compleet kantelde. Camiel waande zich in de negentiende eeuw en offerde een paard en een toren voor een aanval, Sjoerd verdedigde nauwkeurig en kon zo een vol punt bijschrijven, ook omdat Camiel de eeuwig schaakmogelijkheden niet wist te vinden. De overige partijen heb ik minder kunnen volgen dus misschien klopt er weinig van: Frank en Nolan kwamen in een dame + loper tegen dame + paard eindspel terecht, de koning van Nolan was echter een stuk kwetsbaarder wat het erg lastig maakt in tijdnood; René gaf tegen Wobbe een stuk weg; Simon zette Sietze wel heel erg snel mat; De Biltenaer was in een aanvallende bui en won van Timo.

In de tussenstand stijgt Manuel van 4 naar 3 en loopt een berg punten in op bekergangers Berend en Jelle, ook Sjoerd maakt een mooie sprong, van 9 naar 6.

  • Manuel – Thijs 1-0
  • Sjoerd – Camiel 1-0
  • Frank – Nolan 1-0
  • Wobbe – René 1-0
  • Simon – Sietze 1-0
  • De Biltenaer – Timo 1-0

In de kwartfinales van de beker wisten de favorieten elkaar bij de loting vakkundig te ontlopen. Vanwege verschillende afwezigheden konden slechts de helft van de partijen plaatsvinden, er werd gespeeld met startopstelling #115 (LPDTPKTL). Jelle (tegen Ron) en Berend (tegen Oscar) wonnen beiden relatief eenvoudig met 2-0 en lieten zo zien dat hun finaleplaats van vorig seizoen geen toevalstreffer was.

  • Ron – Jelle 0-2
  • Ramy – Thijs
  • Oscar – Berend 0-2
  • Dirk-Jan – Valeriy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *