DBC 3 – Kasteel Lekstroom 3

Verslag van de wedstrijd DBC 3 – Kasteel Lekstroom 3 van 19 januari 2024.
Door vrijwel alle teamleden is een bijdrage geleverd aan dit verslag, hun namen staan vermeld.

Joop: Het was nog even druk bij het binnenkomen, in de clubzaal was de jeugd nog druk bezig. Het arrangeren van de tafels voor de twee thuiswedstrijden van DBC 1 en 3 was een klusje apart, vervolgd met het plaatsen van de borden, opzetten van de stukken en instellen van de klokken. Manuel had het materiaal al uit de kast gehaald, maar teamleider Dirk-Jan had niet helemaal begrepen had dat de keuze van het materiaal wel eens een gevoelig punt zou kunnen zijn. Uiteindelijk achter het bord viel ik min of meer in slaap, hoewel mijn tegenstander, de heer Ibrahimy, bijna a tempo zijn zetten deed. Dus niet helemaal bij de les deed ik een misgreep, waarbij ik de kwaliteit inleverde. Nog lang volgehouden, maar tevergeefs. Na afloop gezellig in mijn eentje opgeruimd.
Dirk-Jan: Na een onregelmatige opening rommelde ik wat op het bord. Rond de 20e zet vergiste mijn tegenstander zich en een paar zetten later weer. Resultaat was een toren achter voor hem, dus opgegeven.
Kees: Aan het 4e bord kwam ik slecht uit de opening, maar met een venijnige aanval via de twee flanken realiseerde ik een ‘familieschaakje’ op koning en dame, zodat de tegenstander direct opgaf.
Eric: over mijn partij valt weinig te zeggen, een beetje saaie pot. Na de 3-0 voor DBC was ik er als de kippen bij voor een tactisch remise aanbod. Het werd zowaar geaccepteerd, dus de 2 punten waren een feit.
Samenvattend : Henri verloor op de een of andere manier, en Rick stond een toren en een paar pionnen voor toen zijn clubgenoot (!) het opgaf.
Het derde staat nog in de middenmoot na deze 3,5-2,5 overwinning en Rick speelt nog steeds de ene na de andere tegenstander weg, en staat nu op 4 uit 4.

Dirk-Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *