De jeugd in vogelvlucht

Zo tegen het eind van het jaar is het tijd om een tussenstand van zaken te geven wat betreft de jeugd van DBC. Zowel intern als extern wordt er naar hartelust geschaakt. Kortom, onze schaakclub draagt bij aan het slimmer worden van de jeugd en dus later van de burgers van onze gemeente. Vraag het maar aan Erik Scherder.

Intern
In de interne jeugdcompetitie worden elke avond vele spannende partijen gespeeld. Kinderen die in de ranglijst dicht bij elkaar staan, spelen tegen elkaar zodat beide kans hebben om te winnen. Ze spelen twee partijen tegen elkaar van (maximaal) een kwartier per persoon. Na 15 december zag de top-11 er als volgt uit:
1 Kevin 790
2 Jelle 670
3 Sjoerd 630
4 Arnout 560
5 Lieke 460
6 Masih 450
7 Camiel 430
8 Dries 420
9 Jasper 410
10 Oscar 410
11 Paco 410

Extern

Het D1-team met Dries, Staas, Laurens en Theo heeft het moeilijk in de hoogste D-klasse. Na twee ronden spelen hebben ze een matchpunt, maar vanaf nu volgen minder sterkere tegenstanders.

Het B1-team met Carmen, Lieke, Thomas en Sjors heeft twee wedstrijden gespeeld: de eerste verloren met 3-1 en de tweede gewonnen met 3-1. Verder valt er nog weinig te zeggen, behalve dan dat het verstandig is gebruik te maken van de tijd die je krijgt voor een externe partij.

In het A2-team spelen Arnout, Masih, Jarno en Sven en dat doen ze meestal goed. Helaas begingen twee van de vier spelers de laatste wedstrijd een blunder waardoor die verloren ging. Maar met twee matchpunten uit twee wedstrijden staan ze nu op de tweede plaats.

Het A1-team met Jelle, Camiel, Jorik, Sjoerd en invaller Kevin verloor verrassend van concurrent Moira-Domtoren. Maar ze blijven in de achtervolging na een 4-0 overwinning in de tweede wedstrijd.

JeugdClubCompetitie
Voor het eerst in de Biltse geschiedenis speelde afgelopen maanden een jeugdteam op het hoogste landelijke niveau mee. De KNSB noemt dat de JeugdClubCompetie (JCC). Na zes ronden (zie eerdere verslagen) had het team (zelfde als het A1-team) vijf matchpunten verzameld.
De laatste speeldag was op zaterdag 9 december in Amstelveen. In de zevende ronde zat het tegen en werd met 3-1 verloren. In de achtste en laatste ronde herpakten de spelers zich en wonnen met 4-0. Daarmee eindigde DBC A1 op de 14e plaats van de 24 deelnemende teams. Helemaal niet verkeerd voor een relatief kleine schaakclub als DBC om binnen het landelijke geweld op deze plaats te eindigen!
Zie voor alle details de netstand-pagina van de KNSB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *