Merkwaardig incident

In de interne competitie claimde een speler de winst omdat hij meende dat zijn tegenstander een onreglementaire zet had gedaan. Wat was het geval: de tegenstander had een zet gedaan en vervolgens de klok ingedrukt. Bij nader inzien kwam hij daarop terug en deed een andere zet, met de claim als gevolg.

1 gedachte over “Merkwaardig incident

  1. En wat heeft de wedstrijdleider besloten? Daar ben ik dan wel benieuwd naar.

    De winst claimen vanwege een onreglementaire zet kan trouwens niet. (Nou ja, je kunt wel claimen, maar dat heeft geen zin, zelfs bij snelschaak is die straf afgeschaft.) Was de aanvankelijke zet onreglementair? Dan was het terugnemen dus correct.

    Of zag die speler gewoon iets beters? Dan zou wel een straf voor onsportief gedrag mogelijk zijn (naar gelang de omstandigheden, bij een beginnende speler kun je misschien volstaan met een waarschuwing).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *